Uputstvo za kretanje izletničkih autobusa

Turistička organizacija opštine Budva obavještava građane, turiste i turističke poslenike da je u saradnji sa Sekreterijatom za stambeno-komunalne poslove opštine Budva i JP Parking servis Budva donijela uputstvo za kretanje izletničkih autobusa na teritoriji opštine Budva.

  1. Stajalište za autobuse koji prevoze turiste izletnike nalazi se na adresi Mediteranska bb (Južni bulevar)
  2. Mjesto za iskrcaj turista izletnika omogućeno je uz propusnicu koja se dobija od dispečerske službe na stajalištu za izletničke autobuse i nalazi se na adresi Mediteranska ulica br. 23.

Iskrcaj turista izletnika potrebno je obaviti u roku od  5 minuta od momenta parkiranja autobusa na mjesto za iskrcaj putnika.

Ukoliko autobus pri iskrcaju turista izletnika prekorači dozvoljeno vrijeme podliježe sankcionisanju od strane Komunalne policije opštine Budva.

  1. Parkiralište za autobuse koji prevoze turiste izletnike nalazi se preko puta stajališta, na adresi: Mediteranska ulica bb (Južni Bulevar), i njime upravlja JP „Parking servis“.

Cijena parkinga za autobuse iznosi:

 5,00 € po započetom satu ili15,00 € dnevna karta

Mjesta za ukrcaj turista su:

-stajalište ili

-parking

  1. Novi info turistički biro (Tourist info office)

Kontakt, 033 695 275

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                Izletnička taksa se može platiti:

               - direktno u info turističkom birou

               - vaučerom (ukoliko se posjeduje Ugovor o plaćanju izletničke takse sa Turističkom organizacijom opštine Budva)

  • Izletnička taksa se naplaćuje svakom posjetiocu (turisti) koji u okviru organizovanih grupa posjećuju turistički lokalitet Stari grad Budva u iznosu od 1,00 € tokom cijele godine.
  • Izletničku taksu ne plaćaju:

- djeca do 12 godina, lica sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama, učesnici školskih eksurzija, strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni

plaćanja taksi i koji organizovano,preko zvaničnih humanitarnih organizacija, dolaze radi pružanja humanitarne pomoći i gosti smješteni u turističkim kapacitetima koji se nalaze na teritoriji opštine Budva, koji su već platili boravišnu taksu.

Mapa za pravce kretanja izletničkih autobusa može se preuzeti na linku

https://budva.travel/uploads/Mapa%20za%20pravac%20kretanja%20izletni%C4%8Dkih%20autobusa.pdf

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti