Uspješna promocija Crne Gore u Kini

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, tokom juna mjeseca, realizovala je više promotivnih aktivnosti kroz koje je turistička ponuda Crne Gore uspješno promovisana na dalekom tržištu NR Kine.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i ograničena putovanja sa tržišta NR Kine, aktivnosti NTOCG usmjerene su na on-line promociju. Pored kontinuirane prisutnosti destinacije na popularnim kineskim društvenim mrežama Weibo i Wechat, jedna od aktivnosti bila je i organizacija dva live streaming-a (događaja uživo) iz Crne Gore. Prvi događaj je organizovan u saradnji sa hotelom One and Only iz Herceg Novog, na kom su potencijalni turisti iz Kine imali priliku da se upoznaju sa ponudom ovog prestižnog hotelskog brenda koji je u maju otvorio vrata za svoje prve goste. Program je vodio jedan od uticajnih blogera iz Kine, Liu Zeng, koji je imao priliku da više puta posjeti Crnu Goru.

Drugi live streaming održan je iz Kotora koji je kineskim turistima jedna od nezaobilaznih destinacija prilikom posjete Crnoj Gori. Na događaju je promovisana Bokeška mornarica, a predstavljen je i prevoz na električni pogon, odnosno vozila kompanije Tuk Tuk i brod kompanije Bella Boka kao dio ponude javnog transporta ekološkim brodovima kroz Bokokotorski zaliv.

Pored ova dva događaja, NTOCG je organizovala i on-line workshop (poslovnu radionicu) za kineske turoperatore koji su imali priliku da održe sastanke sa predstavnicima crnogorskih agencija i hotela. Na poslovnoj radionici, svoju ponudu su predstavile agencije: MTS, Fly Montenegro, GO TOUR , Montenegro Adventures i hoteli Regent Porto Montenegro i The Chedi Luštica Bay.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti