Uspješno realizovana prva dvodnevna radionica na Prčanju

U Samostanskom kompleksu Sv. Nikole na Prčanju, održana besplatna dvodnevna radionica „Kako pronaći sredstva za realizaciju projektne ideje“. Sa polaznicima/cama su radili treneri Miloš Marković i Dušan Medin, dok su organizatori bili udruženja Caritas Kotorske biskupije i Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

Cilj radionice bio je da se najširoj zainteresovanoj javnosti s teritorije Boke Kotorske (opštine Kotor, Tivar, Herceg Novi i Budva), pruže osnovne informacije o tome ko su to sve potencijalni finansijeri koji mogu pomoći da se obezbijede finansijska sredstva potrebna za implementaciju projektnih ideja. Fokus je bio na predstavljanju brojnih donatora iz Crne Gore i inostranstva, koji, u prvom redu, podržavaju projektne ideje iz oblasti kulture, baštine, ljudskih i manjinskih prava, mladih, društvenog aktivizma. Polaznici/e su tokom rada sa Markovićem i Medinom imali priliku i da rade i praktično, na analizi konteksta u kojem planiraju da realizuju svoje ideje, vježbali tehnike "drvo ciljeva" i "drvo problema", kao i pisanje SWOT analize. Detaljno su im predstavljeni i sve značajnije domaće i međunarodne institucije, donatori, finansijeri itd. koji u Crnoj Gori otvaraju pozive, konkurse i na druge načine finansijski podržavaju lokalne zajednice, nezavisnu kulturne scenu, vjerske zajednice i druge zainteresovane aktere.

U pitanju je bila prva od dvije planirane radionice koje se realizuju u saradnji Caritasa Kotorske biskupije i Društva za kulturni razvoj „Bauo“, a naredna je posvećena pisanju prijedloga projekata za javne konkurse (ministarstva, opštine), i održaće se tokom vikenda (9. i 10. mart), u istom terminu i na istom mjestu.

Svi koji to žele mogu se prijaviti za pohađanje druge obuke putem e-maila na adresu Caritasa Kotorske biskupije (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), dostavljanjem kratkog motivacionog pisma i CV-a, zaključno sa četvrtkom, 7. martom. Učešće je i na ovoj radionici besplatno, ali je broj polaznika/ca ograničen i prednost će imati oni koji dosad nijesu prošli slične obuke. Svi polaznici/e koji budu uspješno pratili program radionice tokom oba dana – dobiće potvrdu. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti