Utajili porez

Inspektori hercegnovske policije podnijeli su  krivičnu prijavu protiv preduzeća “Danpe commerce” D.O.O. iz Herceg Novog i P.D. (41) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa čime su sumnja se, oštetili Budžet Crne Gore za iznos od oko 59. 748 eura.

Sumnja se, da je P.D. u svojstvu odgovornog lica – izvršnog direktora preduzeća “Danpe commerce” D.O.O. iz Herceg Novog, počinio pomenuto krivično djelo na na način što, kako se sumnja, nije prijavio gotovinski prihod stečen po osnovu Ugovora o građenju zaključenog u avgustu 2007. godine, na koji način je, sumnja se, oštećen Budžet Crne Gore, za iznos od oko 59. 748 eura.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti