Veče Čeda Vukovića

Veče Čeda Vukovića

Akademija znanja Budva, u subotu 28 septembra, u 19 sati, organizuje literarno veče posvećeno djelu barda crnogorske književnosti Čeda Vukovića, i promociji prevoda njegove knjige “Tim lavlje srce” na italijanski jezik.

Na promociji govore mr. Miško Rađenović, direktor Akademije znanja, prof. dr Božena Jelušić, teoretičar književnosti, mr. Marija Tereza, prevodilac i novinar Bratislav Kokolj.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti