Veče Milosava Tešića, akademika SANU

U srijedu, 11. septembra u okviru 3. književnog festivala Ćirilicom biće upriličeno veče Milosava Tešića, akademika SANU. Sa poznatim i priznatim pjesnikom, esejistom i lingistom na Trgu između crkava u budvanskom Starom gradu razgovaraće pjesnik Radomir Uljarević. Program počinje u 21 čas.


Milosav Tešić (LJeštansko kod Bajine Bašte, 1947) je srpski pjesnik, esejista, lingvista i član Srpske akademije nauka i umjetnosti. Gimnaziju i Višu pedagošku školu završio je u Užicu, a Filološki fakultet i postdiplomske studije na istom fakultetu u Beogradu. Na Institutu za srpski jezik radi kao urednik Rečnika srpskohrvatskog književnog i narodnog jezika. Prvu pjesničku zbirku objavio je 1986. godine i ona je nosila naziv: „Kupinovo". Od tada je objavljivao zbirke pjesama: „Ključ od kuće" (1991), „Blago Božije" (1993), „Prelest severa" (1995), „Krug račanski, Dunavom" (1998), „Sedmica" (1999), „Bubnjalica u pčelinjaku" (2001), „Mlinsko kolo" (2011) i dr.


Dobitnik je svih najznačajnijih domaćih pjesničkih nagrada, među kojima su: Zmajeva nagrada, Žička hrisovulja, Disova nagrada, priznanja: Branko Ćopić, Miloš Crnjanski i Desanka Maksimović...

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti