Večeras prezentacije škole za MOZAIK, VITRAŽ I SLIKARSTVO umjetnika Jovana- Pake Kentere

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve večeras u 19 časova u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” biće organizovano veče prezentacije škole za MOZAIK, VITRAŽ I SLIKARSTVO umjetnika Jovana - Pake Kentere.

Umjetnik Jovan - Paka Kentera, rođen je 3. jula 1960. godine. Mozaikom počinje da se bavi od 2007. godine, kao samouk, a od 2010. godine je potpuno posvećen ovoj likovno-umjetničkoj tehnici. Do sada je imao dvanaest samostalnih i više kolektivnih izložbi. Kroz svoj umjetnički rad stvorio je preko sto mozaika koji su našli svoje mjesto u mnogim privatnim kolekcijama. Mnogi njegovi mozaici krase znamenite manastire i crkve u Paštrovićima.

Živi i stvara na Svetom Stefanu.

Uz svoj dugogodišnji stvaralački rad osniva i besplatnu školu mozaika. Iz godine u godinu se broj polaznika povećavao, a sa ponosom ističe da su mnogi nastavili da se bave mozaikom. Ovom prilikom umjetnik najavljuje početak nove škole mozaika za 2024. godinu, dopunjenom edukacijama u vitražu i slikanju, koje će voditi profesori iz ovih oblasti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti