Večeras se održava veče posvećeno tvrđavi Kosmač

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budva, Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva, večeras se u prostorijama Moderne galerije Jovo Ivanović održava veče posvećeno tvrđavi Kosmač.

Na temu: Kameni stražar - tvrđava Kosmač na Brajićima – istorija, revitalizacija i potencijal, govore eminentna imena crnogorske kulturne scene: diplomirani inžinjer, arhitekta i autor knjige “Protection and rehabilitation of Fort Kosmač at Brajici Montenegro” - Ivan Vratnica, VD glavnog gradskog arhitekte Jelena Lazić, konzervatorka arhitektonskog studia „Enforma“ iz Kotora, Mr Marija Novaković i Savo Martinović, mještanin Brajića, autor istoimene knjige „Brajići“.

Brojnoj publici je prezentovano i idejno rješenje obnovljene tvrđave koje nije konačno, ali je svakako baza za konkursni zadatak o kojem će biti riječi u narednom periodu.

Nosilac projekta je JU Muzeji i galerije Budve, pokrovitelji su Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, a projekat su radili Studio „Enforma“ iz Kotora i DOO „Paten studio“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti