Veliko interesovanje turoperatora iz Češke i Slovačke za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je webinar pod nazivom Crna Gora – biser Jadrana za oko 40 predstavnika najznačajnijih turoperatora i agencija iz Češke i Slovačke.

Webinar su otvorili predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koji su istakli da će u narednom periodu tržišta Češke i Slovačke biti u fokusu Crne Gore, i da NTO planira da kroz različite promotivne aktivnosti na ovim tržištima, podstakne turiste iz Češke i Slovačke da odaberu Crnu Goru kao sledeću destinaciju za svoj odmor.

Na webinaru su, pored NTO, svoju ponudu predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja i Kolašina, dok je predstavnik LTO Herceg Novi turoperatore upoznao sa kompletnom turističkom ponudom Boke Kotorske. Predstavnici nacionalne avio kompanije Air Montenegro informisali su turoperatore da od juna uvode letove na relaciji Tivat - Prag, dva puta sedmično, što je izazvalo značajno interesovanje turoperatora da u svoje programe za ovu godinu uvrste Crnu Goru kao turističku destinaciju.

Webinar je bio prilika i da predstavnici AD Željeznički prevoz Crne Gore upoznaju turoperatore sa mogućnostima upoznavanja Crne Gore i njenih prirodnih ljepota kroz putovanje vozom. Webinaru su prisustvovali neki od najznačajnijih turoperatora iz Češke i Slovačke među kojima su, Axamit Travel, Cestovní kancelář FISCHER, a.s., CK Datour, CK Toulky Evropou, Exclusive Tour, Deluxea a.s., KARETA Tour, MONOI, Metred, Eso Travel, Poznaj Travel i dr. Mario Borak iz turoperatora Poznaj Travel istakao je da su ponovo saznali nešto novo o Crnoj Gori, što im je koristilo u svakom pogledu, uključujući i više informacija o aktivnostima avio kompanije Air Montenegro.

Takođe, upoznavanje sa lokalnim turističkim organizacijama biće od velike pomoći, ne samo u informisanju, već i u organizovanju obilazaka. Sa zadovoljstvom ćemo prenijeti ovo znanje našim klijentima kako bismo ih privukli da posjete destinaciju. Crna Gora ima šta da ponudi! Ukoliko se organizuju studijske posjete sa ove destinacije, u cilju upoznavanja i promocije Crne Gore, željeli bismo da učestvujemo u tome, istakao je Borak. Ivana Svěchotová, direktorka turoperatora Metred, veoma je zadovoljna organizacijom

webinara. Zbog činjenice da je cijeli webinar bio veoma dobro organizovan, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa glavnim prirodnim, kulturnim i istorijskim ljepotama Crne Gore. Zahvaljujući logističkoj podjeli webinara na pojedinačne oblasti i gradove, pružila se šansa da se Crna Gora upozna ne samo u cjelini, već i da se identifikuje ono glavno što je karakteriše i šta vrijedi vidjeti. Impresivni video snimci i prijatne prezentacije pojedinačnih prezentera uljepšali su turističko iskustvo. Veoma cijenim što je sastavni dio cjelokupnog webinara bila prezentacija kompanije Air.

Montenegro i nacionalnog željezničkog prevoznika. Oba ova prevoznika su pomogla svim slušaocima da steknu brzu sliku o tome kako doći do odredišta i kako putovati u destinaciji. Još jednom hvala cijelom timu na veoma inspirativnom webinaru. Vjerujem da će zahvaljujući takvoj prezentaciji popularnost Crne Gore rasti veoma brzo. Za sebe mogu reći da neću oklijevati da ovu destinaciju ponudim klijentima, kazala je Svěchotová.

Jessie Hronešová, menadžerka u turoperatoru CTC – Czech Travel Center, zahvalila se na pozivu da prisustvuju i istakla da je događaj bio veoma koristan i da će rado vidjeti pezentacije i video snimke pojedinačnih destinacija ponovo, kako bi napravili atraktivne aranžmane za Crnu Goru.

Turoperatori su tokom webinara imali priliku i da, odgovarajući na kviz pitanja o Crnoj Gori, učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vrijedne hotelske aranžmane, avio karte i karte za željeznički prevoz koje su obezbijedili lokalne turističke organizacije Bara i Kolašina, nacionalna avio kompanija Air Montenegro i AD Željeznički prevoz CG. U cilju promocije Crne Gore na tržištima Češke i Slovačke, Nacionalna turistička organizacija u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, učestvovaće na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma Holiday World 2022, koji će se održati od 18. do 20. marta u Pragu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti