VIDEO Što veliki gradovi spremaju za bicikliste?

SkyCycle je sistem koji London pretvara u grad budućnosti.

 

Ugledni britanski arhitekta Norman Foster, utemeljitelj firme Foster and Partners predložio je jednu genijalnu ideju za rješavanje problema biciklističkih staza u Londonu. 'SkyCycle' je sistem nebeskih biciklističkih staza koje bi bile izgrađene iznad postojećih londonskih pruga i cesta.

 

VEZAN ČLANAK: Sa vr’ Lovćena do na pjenu od mora: Biciklistički turizam

 

Cilj cijelog projekta jeste osloboditi prostor za bicikliste koji se ovako naguravaju po zakrčenim ulicama izlažući se opasnosti. 'Skycycle' bi, kaže Foster, trebao biti i mnogo sigurnija verzija biciklističkih staza.

Sistem bi se sastojao od 220 kilometara biciklističkih staza s dvjestotinjak ulaza te bi kao takav bio na raspolaganju čak 6 milona stanovnika.

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti