Vlada usvojila informacija o trenutnom stanju, preduzetim aktivnostima i sprovođenju daljih mjera na suzbijanju erozije na Adi Bojani

U Informaciji je, pored ostalog, sagledan eksperimentalni projekat hitnih mjera na Adi od februara ove godine.

Tim povodom, konstatovano je da je neophodno poboljšati učinak privremenih mjera za sljedeću sezonu, imajuću u vidu da je naper imao funkciju u zadržavanju nasutog pijeska kao dijela projekta hitnih mjera u junu ove godine, ali da je neophodno analizirati geodetske snimke kako bi  se dalo konačno mišljenje na efikasnost tih mjera za očuvanje plaže istočno od napera. U okviru pripreme plaže na Adi Bojani za sljedeću sezonu prije predstojećeg zimskog perioda, kao alternativna, mogu se primijeniti relativno jednostavna rješenja kao što je izgradnja vještačkih dina od dostupnog pijeska na Adi, na poziciji ispred bungalova, koji bi štitili objekte od mora, kao i vremenom poslužili za prirodnu prihranu plaže usljed dejstva vjetra i talasa. U tom kontekstu, Vlada je donijela više zaključaka kojima su nadležne institucije zadužene da sprovedu konkretne mjere u cilju suzbijanju erozije na Adi Bojani.
Vlada je usvojila i informaciju o ustupanju preostalog deponovanog materijala s ušća za revitalizaciju plaže na Adi Bojani. Tim povodom, Vlada je prihvatila Sporazum između Uprave za vode i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore o ustupanju preostalih količina deponovanog materijala s ušća za realizaciju dugoročnih mjera revitalizacije plaže na Adi Bojani.

 

 

photo: standard.co.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti