Vodoizvorište Bolje Sestre pod nadzorom Službe zaštite Regionalnog vodovoda 24 časa dnevno

Povodom informacije da je vodoizvorište Bolje Sestre, kojim upravlja Regionalni vodovod Crnogorsko primorje doo, ostalo bez nadzora prilikom incidenta sa polomljenom termalnom kamerom Nacionalnih parkova Crne Gore, osjećamo obavezu da, u cilju ispravnog informisanja javnosti, pojasnimo da onesposobljavanje ove kamere ne ugrožava zaštitu i nadzor vodoizvorišta sa koga se snabdijeva vodom pet opština Crnogorskog primorja.

Regionalni vodovod je, na inicijativu Nacionalnih parkova Crne Gore (JPNPCG), sa ovim javnim preduzećem, sa kojim inače ima dugogodišnju uspješnu saradnju, potpisao 2021. godine Sporazum o postavljanju kamere na lokaciji iznad postrojenja Regionalnog vodovoda na vodoizvorištu Bolje Sestre, a koju je koristila Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero za nadzor reona Malog blata protiv krivolova u ovoj oblasti.

Postavljena kamera se ne nalazi u I zaštitnoj zoni izvorišta, niti je bila postavljena u službi nadzora i zaštite vodoizvorišta Bolje Sestre.

Bezbjednost i zaštita vodoizvorišta Bolje Sestre je u nadležnosti Službe zaštite Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, koja obavlja poslove fizičke i tehničke zaštite i nadzora izvorišta 24 sata dnevno, u skladu sa usvojenim Planom zaštite štićenih objekata.

Takođe, postoji nekoliko dodatno instaliranih kamera koje nadziru spornu kameru koja je polomljena, i nadamo se da će snimci sa ovih kamera pomoći nadležnim organima u istrazi i otkrivanju počinilaca ovog  djela.

Duboko žalimo zbog ovog incidenta i stojimo na raspolaganju nadležnim organima u smislu dostavljanja informacija koje mogu pomoći u daljoj istrazi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti