Građanski bunt, ili vandalizam

Da li slučajno ili zaista isprovocirani medijskim osvrtima o urbanističkom propadanju, nekada najljepšeg primorskog mjesta, juče u Petrovcu su osvanuli grafiti na srednjevjekovnoj tvrđavi Castelo.

Upravo ovaj simbol Petrovca, koga su još u 16 vijeku sagradili Mlečani, ispisan je pogrdnim natpisom "Svi po sto spratova...".

A izgled Petrovca, usljed urbanističke ekspanzije, potpuno je izmijenjen, i umjesto nekada lijepih kamenih kuća i dvospratnih stambenih zgrada, niču soliteri i višespratne građevine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti