Za budvanski Dom zdravlja ne važi besplatni PCR test za turiste koji se vraćaju kući

Iako je Ministarstvo zdravlja saopštilo je da se od 13. maja turistima besplatno rade PCR testovi, ukoliko im je nužan za povratak u matičnu zemlju, to ne važi za budvanski Dom zdravlja.

Turista iz Turske koji je prethodnih sedam dana boravio u privatnom smještaju jutros nije mogao dobiti besplatnu uslugu u Domu zdravlja Budva. Iako je došao da odradi PCR test, a vlasnik privatnog smještaja koji je osoblju ove ustanove objasnio da je odlukom resornog ministarstva usluga besplatna, gost iz Turske je vraćen. Obrazloženje je da uprava Doma zdravlja i nije potvrdila odluku Ministarstva. Turista je morao uslugu da plati u privatnoj klinici

Kako je prije dva dana saopšteno Ministarstvo je o svojoj odluci obavijestilo Institut za javno zdravlje i sve domove zdravlja u našoj zemlji.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti