Odlična posjeta za ovo doba godine

Iako je zima, hoteli na budvanskoj rivijeri, odlično su popunjeni za ovo doba godine, i prema podacima Turističke organizacije Budve, trenutno u tom vidu smještaja boravi 1.111 gostiju, čaka za 45 odsto više nego krajem novembra prošle godine. Upravo pretposlednjeg novembarskog dana,  u Budvi ukupno boravi 1.326 gostiju, odnosno za 39 odsto više nego lani. osim hotela, trenutno u Budvi, još uvijek " rade" kućevlansici, pa tako u privatnom smještaju ima registrovanih 213 gostiju, što je 13 odsto bolja popunjenost nego u istom periodu prošle godine.

 

A u Crnoj Gori u oktobru, ostvareno je 45. 238 dolazaka turista što je za 21,2% više u odnosu na isti mjesec lani.

Prema evidenciji MONSTAT-a broj ostvarenih noćenja od 185. 226 viši je za 30,3%. Od toga su 84,0% noćenja ostvarili strani, a 16,0% domaći turisti.

 

U strukturi noćenja stranih turista, u oktobru 2013. godine, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Rusije (26,3%), Srbije (9,2%), Velike Britanije (8,4%), Njemačke (6,6%), Francuske (5,6%), Bosne i Hercegovine (4,6%), Norveške (3,9%), Turske (3,4%). Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 32,0%.

 

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (89,3%), glavnom gradu (6,5%), planinskim mjestima (2,4%), ostalim turističkim mjestima i ostalim mjestima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti