Za ulazak u Sjevernu Makedoniju negativan PCR test

Državljani Crne Gore, Srbije, BiH i Kosova od danas, kako prenosi agencija BETA, će za ulazak u Sjevernu Makedoniju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata. To je odluka tamošnje vlade.

Kako se navodi u saopštenju sa 75. sjednice, uz obavezan negativan medicinski rezutat na kovid 19 za ulazak u Sjevernu Makdoniju državljani Crne Gore, Srbije, Kosova i BiH će morati da prilože i popunjenu izjavu sa ličnim podacima o mjestu i vremenu trajanja boravka.

Takvu odluku Vlada Sjeverne Makedonije je donijela na predlog Komisije za zarazne bolesti pri Ministarstvu zdravlja, na osnovu epidemiološkog stanja i u skladu sa informacijama dobijenim od medicinskih vlasti u tim zemljama.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti