Za vikend tri krivične prijave protiv vlasnika ugstiteljskih objekata

Tokom petka i subote veče Turistička inspekcija sprovela je pojačani nadzor na području cijele Crne Gore, kada su inspektori obišli 53 lokala i to uz asistenciju pripadnika Uprave policije. To je saopšteno iz PR službe Uprave za inspekcijske poslove.

“Kontrole su vršene prevashodno u cilju sprovođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, ali su kontrolisane i druge nepravilnosti iz okvira poslovanja ovih subjekata.Tom prilikom utvrđeno je 9 nepravilnosti. Podnijeto je 3 krivične zbog nepoštovanja važećih mjera (više od 4 osobe za stolom i nepostavljene pregrade od pleksiglasa, neposjedovanje  jednog od 4 uslova iz nacionalne covid potvrde). Inspektori su izdali 5 prekršajnoh naloga u ukupnoj vrijednosti od 3.900 eura, zbog rada bez odobrenja i nenošenja maski od strane zaposlenih. Zbog ponavljanja istih prekršaja – zbog nedozvoljenog pušenja u lokalu i kao i zbog kršenja mjera, izdata su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kojima se zapravo zahtjeva od prekršajnog suda  izricanje visokih kazni. Takođe, pronađen je jedan ugostiteljski objekat koji je radio bez odobrenja za rad, odnosno „crno“ i isti je novčano kažnjen, pa je ispražnjen i zapečaćen je objekat isto veče.Nastavljamo da apelujemo na sve ugostistelje da postupaju odgovorno, te da moraju obezbijediti jedno lice koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu, a da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti. Molimo građane da prijave sve nepravilnosti na besplatni broj kol centra Uprave za inspekcijske poslove 080 555  555, jer po svim prijavama postupamo prioritetno”, piše u saopštenju PR službe Uprave za inspekcijske poslove

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti