Zabranjuje se saobraćaj teretnim vozilima

Do 1. septembra 2021. godine privremeno se zabranjuje saobraćaj teretnih motronih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, saopšteno je iz Uprave policije.
Saobraćaj se zabranjuje svakim danom od 17 do 22 sata na djelovima magistralnih puteva:

M-2: Podgorica – Sotonići – Petrovac;

M-2 i M-4: granični prelaz Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – granični prelaz Sukobin;

M – 2.3: Podgorica – Cetinje – Budva.

Usljed očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu, na pojedinim putnim pravcima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet saobraćaja ljudi, vozila i roba, zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7.5 tona od 15. jula do 1. septembra 2021. godine na navedenim djelovima magistralinih puteva.
Ova zabarana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze kvarljivu robu.
Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila na dionici iz tačke 2. se ne osnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na djelu magistralnog puta M-2 granični prelaz Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti