Zaposleni u HG Budvanska rivijera simbolično obilježili Dan planete Zemlje

Zaposleni u HG Budvanska rivijera simboličnom akcijom čišćenja parka na Slovenskoj plaži dali su doprinos u obilježavanju 22. aprilu, Dana planete Zemlje, važnog datuma u oblasti zaštite i očuvanja životne sredine.


„Današnjom akcijom, HG Budvanska rivijera poslala je jasnu poruku svim građanima i turistima koji dolaze u Budvu: Vodimo brigu o očuvanju i zaštiti životne sredine - Za ljepši i zdraviji život nas samih, kao i generacija koje dolaze“, saopšteno je nakon akcije.


Iz kompanije su podjertili da se kompletno poslovanje Hotelske grupe Budvanska rivijera zasniva upravo na principima održivog razvoja - Turističko naselje Slovenska plaža nosilac sertifikata „Eco Label“ koji dodjeljuje Evropska unija za brigu i očuvanje životne sredine.
„Slovenska plaža je decenijama prepoznatljiva po njegovanim zelenim površinama i raznovrsnom biljnom svijetu. Ovaj segment ponude je izuzetno cijenjen od strane turista koji poseban mir i doživljaj često pronalaze upravo u zelenim vrtovima sa preko 200 vrsta raznovrsnog bilja.Hotelska grupa Budvanska rivijera je u 2018. godini kandidovala hotel "Aleksandar" za projekat "Učinimo Budvu održivom turističkom destinacijom" koji predstavlja partnerski projekat Opštine Budva, Turističke organizacije Budve i UNDP-a. Cilj projekta je da se odredjenom broju objekata na teritoriji Opštine Budva obezbijedi savjetodavna i tehnička podrška za dobijanje sertifikata održivog poslovanja "Ekološki znak Evropske unije" tokom 2018. godine“, naveli su Hoteskoj grupi

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti