Izvršni direktor firme osumnjičen da je zloupotrebom oštetio banku za 6.530 eura

Zatvor za vlasnika rent-a-cara

Vlasnik budvanske rent-a-car agencije "Axiom 5" Ivan Ražnatović, upućen je istražni zatovor u Spužu, nakon što mu je danas istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević, na predlog tužioca odredio jednomjesečni pritvor.

 

Osnovano se sumnja da je I.R, u svojstvu izvršnog direktora rent – a – car (rentakar) agencije „Aksiom 5“ d.o.o. Budva, krivično djelo počinio na način što je zloupotrebom položaja u navedenom privrednom društvu pribavio sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist na štetu „NLB Montenegro banke“, tako što je u dva navrata upotrijebio ili omogućio upotrebu četiri falsifikovane bankovne kartice, pomoću kojih su izvršene dvije uspješne transakcije na POS terminalu ove banke, u iznosima od 4.300 i 2.230 eura.

On je naime, kako se sumnja, nakon transakcija navedenoj banci dostavio falsifikovane ugovore o najmu vozila koji su glasili na navedene iznose, na osnovu kojih je banka, vjerujući da su vjerodostojni, verifikovala transakcije kao uspješne i odobrila prenos sredstava na račun pomenute firme.

Nezakonite transakcije su, sumnja se, izvršene 06. aprila i 19. maja 2013. godine, a ukupna šteta nastala po navedenu komercijalnu banku iznosi 6.530 eura.

Osumnjičeni I.R. je istog dana kada je lišen slobode, 27. septembra 2013. godine, uz krivičnu prijavu predat Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti