Zavod za zapošljavanje Crne Gore i njemačka organizacija Help-Hilfe Selbsthilfe potpisali Memorandum o saradnji

Zavod za zapošljavanje Crne Gore i njemačka organizacija Help-Hilfe Selbsthilfe potpisale su Memorandum o saradnji, u okviru projekta “Socijalno uključivanje Roma i Egipćana uz posredovanje saradnika za socijalnu inkluziju”.


Zavod za zapošljavanje će u 11 opština koje su obuhvaćene projektom,  Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Cetinju, Herceg Novom, Nikšiću, Pljevljima, Podgorici, Tivtu i Ulcinju obezbijediti osobu koja će pomagati pojedincima iz RE populacije u ostvarivanju prava na zaposlenje.
Saradnik za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u zapošljavanju će, takođe, pružati neposrednu pomoć korisnicima u procesu traženja slobodnog radnog mjesta, ali i podsticati ih na ažurnost i redovnost prijavljivanja u evidenciju lica koja traže zaposlenje. Sa druge strane saradnik će pomagati birou rada u sprovođenju pojedinačnih kampanja, edukativnih i informativnih sesija, radi podizanja svijesti korisnika u vezi sa načinom ostvarenja prava iz zapošljavanja (aktuelne ponude, prijava za posao, aktivno traženje posla, subvencije, kazao je VD direktora ZZZG Goran Folić.
Iz Help-Hilfe Selbsthilfe organizacije očekuju da će, u narednom periodu, i poslodavci prepoznati činjenicu da Romi hoće i žele da rade, samo ih treba motivisati i dati im šansu. Help-Hilfe Selbsthilfe će u trajanju od 12 mjeseci obezbijediti mjesečnu zaradu za saradnike u oblasti socijalne zaštite.

photo: krugmladih.com

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti