Završen energetski pregled stanja javne rasvjete

Projekat je radila Kancelarija za evropske integracije i saradnju u saradnji sa Sekretarijatom za stambeno - komunalne poslove uz tehničku podršku UNDP-a.

Urađen je kompletan snimak stanja javne rasvjete, stanja strujnih ormara, stubova, svjetiljki i njihove lokacije, izvršena je analiza utroška električne energije, predočene su nepravilnosti i data je preporuka za optimizaciju potrošnje i modernizaciju javne rasvjete.

 

Ovo je prvi put poslije dvadeset godina da se izvršilo detaljno snimanje stanja javne rasvjete, a prvi put da se popis i analiza vrše na ovaj način u skladu sa specifikacijama METS EN 13201-2.

Svi dobijeni podaci će poslužiti za kompletnu rekonstrukciju javne rasvjete od koje očekujemo da u budućnosti donese značajne uštede po pitanju potrošnje električne energije, smanjenje emisija ugljen dioksida i smanjene izdatke iz budžeta Opštine Budva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti