Završeni radovi na postavljanju novih podova i plafona u Zdravstvenoj stanici u Petrovcu

Opština Budva investirala je 15.000 eura u rekonstrukciju poda i plafona u Zdravstvenoj satnici u Petrovcu, čime je nastavila praksu ulaganja u zdravstevne ustanove na teritoriji Budve.

Uslovi za rad, a time i kvalitetniju uslugu u Zdravstvenoj stanici DR Vojislav Franičević u Petrovcu biće poboljšani, jer je Opština Budva rekonstruisala plafone i podove u prizemlju ustanove i time nastavila praksu ulaganja u zdravstvene ustanove na teritoriji opštine.
"I u prethodnom periodu sa renoviranjem odjeljenja pedijatrije, i u narednom periodu renoviranjem odjeljenja opšte prakse nastavljamo jednu dobru saradnju, jedan dobar niz investicija sa Opštinom Budva i u budućem periodu ćemo se boriti da što više ulažemo u naše ustanove, u naše zdravstvene stanice u Petrovcu, Pržnu, Rafailovićima, tako i u Dom zdravlja u Budvi. Upravo je ova epidemija pokazala koliko je zdravstveni sistem bitan i koliko su ti uslovi za rad bitni", kazao je tom prilikom pomoćnik direktora JZU "Dom zdravlja Budva" Nikola Božović.
Opština će i u narednom periodu,investirati u zdravstvene i obrazovne ustanove u gradu istakao je Sekretar za investicije Joko Popović

"U saradnji sa JU "Dom zdavlja Budva" za zdravstvenu stanicu u Petrovcu smo predvidjeli tih 15.000 eura i uložili u spuštanje plafona i epoksidnog poda. Imamo jedan tender u kome Opština Budva učestvuje sa 100.000 eura čime je predviđeno sređivanje opšte prakse i fizikalne terapije u Budvi, tako da se nadam da ćemo pred sezonu imati i završen taj dio radova. Mislim da građani Budve i Petrovca to zaslužuju , ali opet, po ko zna koji put naglašavam da se moraju uključiti nadležna ministarstva i početi da obilaze Budvu kako bi finasijski pomogli kako zdravstvene, tako obrazovne i kulturne ustanove", zaključio je Sekretar za investicije Joko Popović.
Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da Budva i Petrovac moraju imati adekvatne zdravstvene ustanove. Petrovac i Petrovčani zaslužuju da ova zdravstvena stanica radi 365 dana u godini. Mi intezivno pregovaramo sa Ministarstvom zdravlja i prosto ćemo insistirati da se u što kraćem roku to i desi, cijeneći da se Petrovac razvija i da građani imaju potrebu za Domom zdravlja koji će raditi cijele godine. Bez obzira na Ministarstvo zdravlja, Opština Budva će i naredne godine budžetom opedijeliti određena sredstva za investiranje u ovom objektu kako bio on izgledao onako kako treba. - Zaključio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti