Završeno Idejno rješenje za uređenje šetališta u Pržnom

Idejni projekat za uređenje obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno predat je krajem prošle sedmice Glavnom gradskom arhitekti Opštine Budva na saglasnost.Idejno rješenje, koje je za Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uradio projektantski studio „Civil Engeener“, prezentovano je prije nešto više od dvije sedmice mještanima Pržnog, vlasnicima privatnih i ugostiteljskih objekata na samom šetalištu, te predstavnicima MZ Sveti Stefan i hotela „Maestral“.

Nakon što su prihvaćene sugestije predstavnika mještana, hotelijera i ugostitelja, te postignut konsenzus oko očuvanja postojećeg vizeulenog identiteta Pržnog, Idejno rješenje je, uz saglasnost svih zainteresovanih strana, predato u dalju proceduru u Opštini Budva.

Projektom je predviđeno da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m2. Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijar biće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentomjednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju.

Nakon dobijanja saglasnosti Glavnog gradskog arhitetke, slijedi izrada Glavnog projekta i raspisivanje tendera za odabir izvođača radova. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, radovi bi mogli početi već na jesen.

Ukupna vrijednost projektovanja iznosiila je 9.200,00 €, a JP za upravljanje morskim dobrom je za 2020. godinu planiralo iznos od 95.000 € za prvu fazu uređenja.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti