Završna prezentacija projekta “Znanje je COOLtura”

Završna prezentacija rezultata projekta „Znanje je COOLtura!, povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, koji Društvo za kulturni razvoj „Bauo” iz Petrovca na Moru realizuje od avgusta prošle godine biće održana u utorak, 9. jula s početkom u 19 časova, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u budvanskom Starom gradu.

Na završnoj prezentaciji projekta govoriće Dušan Medin, koordinator projekta i izvršni direktor Društva za kulturni razvoj „Bauo”, Nikolina Ražnatović, pomoćnica koordinatora projekta i izvršna direktorka Centra za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve (partnerska organizacija) i Angelina Ražnatović, stručna saradnica na projektu i koautorka publikacije koja će te večeri biti predstavljena. U ime finansijera UNDP-a govoriće Dženana Šćekić, a u ime Opštine Budva predstavnik/ca.

Tom prilikom biće predstavljeni ključni rezultati projekta koji su dostignuti, dat osvrt na realizovane projektne aktivnosti tokom gotovo jednogodišnjeg perioda trajanja projekta, prikazani fotografski i video sadržaji, kao i predstavljena novoobjavljena publikacija nastala u okviru rada na projektu. Riječ je o jedinstvenom stručno-popularnom izdanju, koje sažima podatke o akterima kulturne (i srodne) scene Budve, koja može biti od koristi svima zainteresovanim za pitanja kulture na teritoriji ove lokalne samouprave. Dokument zapravo mapira potencijalne poslodavce (pravna lica) koja postoje na teritoriji Budve u domenu širokog polja kulture (baština, umjetnost, kulturne, kreativne industrije) i bliže ih predstavlja pojedinačno, s osnovnim podacima o njima. Osim u štampanom izdanju, publikacija će biti urađena i u digitalnoj verziji. Svi posjetioci programa u utorak dobiće na poklon primjerak ove publikacije.

Podsjećamo, Društvo za kulturni razvoj „Bauo” iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura!, povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi”, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates”.

Ulaz je slobodan i poziv je otvoren za sve zainteresovane.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti