Zdravstveno-sanitarna ispekcija zabranila rad za dvije neregistrovane ambulante u Ulcinju

Zdravstvena inspekcija Uprave za inspekcijske poslove je u sklopu pojačanog inspekcijskog nadzora u ljetnjoj sezoni vršila kontrolu zdravstvenih ustanova, tom prilikom su u Ulcinju na adresi Velika Plaža i u Turistićkom naselju Ada Bojana pronađene 2 neregistrovane ambulante.

Iste su poslovale bez rješenja Ministarstva zdravlja i pružale su zdravstvene usluge i ako nisu ispunjavali zakonom propisane uslove za isto. U ambulantama su oduzete određene količine ljekova, medicinskih sredstava i medicinske dokumentacije. Inspekcija je zabranila rad navedenim ustanovama i zabranila rad ljekarima koji su nelegalno pružali zdravstvene usluge van zdravstvene ustanove. Inspekcijski nadzor je izvršen uz asistenciju Uprave policije, sektor za privredni kriminal iz Ulcinja, a o svemu je upznato i tužilaštvo.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti