Zgrada solidarnosti u oktobru?

Zgrada solidarnosti u oktobru?

 

Još je neizvjesno da li će Fond za solidarnu stambenu izgradnju, zaista započeti izgradnju zgrade u blizini "Akademije znanja" sa 130 stanova namijenjih zaposlenima u lokalnoj administraciji i javnim preudzećima i ustanovama.

Mada su u Fondu, koji je od opštinskog sekretarijata  za prostorno planiranje dobio građevinsku dozvolu još prije pola godine, uvjereni da bi 1. oktobar označio i početak radova, glavna smetnja predstavljaju barake u kojima više od decenije žive desetak porodica.

 

Upravo Opština je ta koja treba da obezbijedi smještaj porodicima, odnosno preseljene u zgradu u Lazima, u kojoj je predviđeno da oni dobiju stanove. Iz Opštine su naveli da će sve biti urađeno po zakonu , te da je za to potrebno vrijeme.

 

Radove na izgradnji stambene zgrade Fond je povjerio podgoričkoj građevinskoj kompaniji "Čelebić", a za više od 70 odsto stanova u budućem objektu već su potpisani predugovori.

 

barake_zgrada.jpg

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti