Zgrada solidarnosti ili gradski bazen

Temelji buduće zgrade solidarnosti, naspram Akademije znanja, više liče na gradski bazen, nego na mjesto gdje treba da 130 budvanskih podstanara dobiju krov nad glavom. Iako je Crnogorski Fond za solidarno stambenu izgradnju, koji vodi cijeli projekat, dobio građevinsku dozvolu još prije dva mjeseca, nakon što je izvođač radova, podgorička kompanija "Čelebic" iskopala temelje, tu se stalo.


 Gradevinska operativa stoji već više od mjesec i po, a brojni budući stanari koji su uplatili avanse, i uzeli kredite, počeli su da strahuju za sudbinu svoje nekretnine.

Obilne padavine ispunile su iskopanu rupu, duboku desetak metara, pretvarajući je u bazen.

 

VEZAN TEKST: Socijalna stambena politika u Budvi - više od politike


Inace,  Opština Budva izdala je građevinsku dozvolu za gradnju zgrade solidarnosti, u kojoj će biti ukupno 131 stambena jedinica, od kojih će stotinu pripasti   lokalnoj upravi, a namijenjeni su za rješavanje stambenih pitanja , prije svega podstanarima, zaposlenih u administraciji, te javnim preduzećima i ustanovama.

Kako je jos ranije saopšteno,  Opština koja je ustupila zemljište, i oslobodila komunalije, dogovorila je sa svojim partnerom Fondom za solidarno stambenu izgradnju da kvadrat stana bude po 850 eura.

Početku radova , prethodilo je iseljenje 11 porodica, koje su živjele u trošnim barakama,  izgrađenih prije više od dvije decenije na placu naspram sadašnje Akademije znanja. Prije 20-tak dana, porodice su dobile stanove u, takođe zgradi solidarnosti u naselju Lazi, koju je finansirala Opština Budva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti