Zimska pauza sistema javnih bicikala Budva Bike Share

Budva Bike Share sistem javnih bicikala kao najodrživiji oblik javnog prijevoza na kratkim relacijama ove je sezone sa flotom od samo 10 bicikala na dvije lokacije u Budvi ostvario više od 1000 najmova i podstakao građane i turiste da se uvjere u prednosti biciklizma.

Prvi nextbike sistem javnih bicikala u Crnoj Gori kao najpovoljniji i najpraktičniji prijevoz koji značajno smanjuje emisiju štetnih gasova, buku, saobraćajne gužve i probleme s parkiranjem, ove se sezone pokazao kao odličan potez Opštine Budva s ciljem unapređenja turističke ponude i rješavanja dijela saobraćajnih problema kojima već godinama svjedočimo.

Održiva mobilnost prepoznaje javni bicikl kao neizostavni dio gradske infrastrukture, a tokom ovoga ljeta i jeseni statistike su pokazale da bi uvođenjem dodatnih stanica za najam bicikala broj korisnika mogao eksponencijalno rasti jer bi bicikli postali dostupniji mnogo većem broju korisnika.

Treba napomenuti da korisnik koji se registruje u Budvi nextbike bicikle bez potrebe za dodatnim registracijama može koristiti u otprilike 270 gradova širom Evrope pa i šire jer radi se o geografski najrasprostranjenijoj bike sharing franšizi na starom kontinentu!

S obzirom na nešto lošije vremenske uslove i dolazak hladnijih dana, sistem će privremeno biti ugašen sve dok se ne stvore uslovi za njegovo ponovno korišćenje.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti