Izvršni direktor JP Centar za kulturu Ulcinj osumnjičen za dva KD zloupotreba službenog položaja

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Bar su, zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, podnijeli Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju dvije krivične prijave protiv

- N.D. (56) iz Ulcinja, izvršnog direktora JP Centar za kulturu – Ulcinj,

zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela zloupotreba službenog položaja.

 

Osnovano se sumnja da je N.D, tokom 2013. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i ovlašćenja, u dijelu izdavanja Kino sale, koja se nalazi na Maloj plaži, u vlasništvu JP Centar za kulturu – Ulcinj, protivpravno, mimo zakonskih propisa, u svojstvu ovlašćenog lica ovog Javnog preduzeća, izdao ovaj prostor V.Lj, ne uvažajaći zahtjev za zakup lica A.A, čime je ovom JP nanio štetu u iznosu od 11.000 eura. Naime, na sjedinici Upravnog odbora ovog Javnog preduzeća odlučeno je da se Kino sala da u zakup V.Lj, na period od 01. jula do 30. oktobra 2013. godine, iako V.Lj. nije bio podnio zahtjev za zakup ove sale u vrijeme odlučivanja o ovom pitanju, već je to učinio nekoliko dana kasnije, dok je A.A, kako se sumnja, zahtjev podnio prije V.Lj. Pritom, sumnja se, A.A. je, osim što je zahtjev predao prije drugog ponuđača, ponudio i veću cifru, u iznosu od 20.000 eura, iz čega proiziliazi da je prihvatanjem druge ponude u iznosu od 9.000 eura ovo Javno preduzeće oštećeno za 11.000 eura.

 

Sumnja se da je N.D. drugo krivično djelo takođe počinio na opisani način – prihvatanjem ponude A.Z. za zakup Kino sale za određeni period, umjesto ponude koju je dostavio M.S. Takođe se i ovom slučaju sumnja da je A.Z. ponudu dostavio nakon odlučivanja o ovom pitanju, te da je M.S. dostavio zahtjev prije A.Z. Šteta koja je nastala po JP Centar za kulturu Ulcinju u ovom slučaju se utvrđuje. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti