ZZZCG: Konkurs za realizaciju javnog rada “Direktno otvaranje radnih mjesta”

Zavod za zapošljavanje Crne Gore raspisuje raspisao je javni konkurs za realizaciju Programa javnog rada. Predmet konkursa je izbor poslodavaca koji će kroz programe javnog rada, zaposliti na privremenim netržišnim poslovima od javnog interesa, lica iz evidencije o nezaposlenim licima Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Program je namijenjen nezaposlenim licima bez školske spreme ili sa završenom osnovnom školom ili nezaposlenim ženama ili licima koja u poslednjih 12 mjeseci nijesu bila u radnom odnosu. Planirana je realizacija programa za najmanje 497 nezaposlenih lica.
Programe javnog rada mogu realizovati poslodavci koji ispunjavaju uslove utvrđene Programom »Direktno otvaranje radnih mjesta – javni rad«.
Zahtjev za realizaciju programa mogu podnijeti poslodavci koji u okviru svojih konstitutivnih akata imaju jasno definisanu djelatnost koja ih preporučuje za realizaciju programa socijalnih, humanitarnih, edukativnih, ekoloških, komunalnih, infrastrukturnih sadržaja, očuvanja kulturnih i istorijskih spomenika i programa drugih sadržaja u oblastima od javnog interesa.
Zahtjev mogu podnijeti poslodavci spremni da planiranim programom javnog rada obuhvate aktivnosti koje izlaze iz okvira njihovih redovnih poslova, kao i poslodavci spremni da sa  nezaposlenim licima kojima je program namijenjen zaključe ugovore o radu, na vrijeme realizacije javnog rada.  Raspoloživa sredstva za sufinansiranje programa javnog rada iznose 815.000 eura. Planirano je da se najmanje 50 odato raspoloživih sredstava opredijeli za finansiranje socijalnih programa javnog rada, a preostala sredstva za finansiranje programa javnog rada humanitarnih, edukativnih, ekoloških, komunalnih, infrastrukturnih sadržaja, očuvanja kulturnih i istorijskih spomenika i drugih sadržaja u oblastima od javnog interesa.
Zavod zadržava pravo na preusmjeravanje sredstava za finansiranje pojedinih programa od javnog interesa na način utvrđen programom. 
Zavod će sufinansirati troškove realizacije programa javnog rada, u najdužem trajanju od četiri mjeseca. Učešće Zavoda u finansiranju programa javnog rada, zavisi od broja učesnika javnog rada i na mjesečnom nivou iznosi 409,90  eura po učesniku.
Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za podnošenje zahtjeva za realizaciju javnog rada je 30. Avgust u 15 sati.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti