Ukrali bakarni kabl iz Porto Montenegra

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenje bezbjednosti Tivat su, protekle nedjelje, podnijeli krivičnu prijavu protiv J.S.F. (25) i A.D. (29), oba iz Tivta, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu preduzeća „Adriatic Marinas –Porto Montenegro“ iz Tivta.

Sumnja se, da su J.S.F. i A.D, 25. januara 2014. godine, počinili pomenuto krivično djelo na način što su se spustili u betonsku šahtu i podesnim sredstvom – sjekirom isjekli jednožilni bakarni kabl, dužine oko 50 metara koji su potom odnijeli sa lica mjesta, onemogućavajući pomenutom preduzeću napajanje električnom energijom, čime je prouzrokovana šteta ovom preduzeću u iznosu od 20.000 eura kako je navedeno u odštetnom zahtjevu.

 

J.S.F. i A.D. su, kako se sumnja, namjeravali da otuđeni kabl prodaju otpadu sekundarnih sirovina i privremeno su ga sakrili u naselju Mažina u Tivtu, ali su policijski službenici spriječili njihove namjere, pronašli otuđeni kabl i vratili ga oštećenoj strani.

 

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti