Izdata dozvola za golf teren na Luštici

Kompanija „Luštica Development“ iz Tivta, dobila je danas građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja za gradnju golf terena i zaštitnog zelenila golf terena u zahvatu DUP-a „Donji Radovići-zapad“, na tivatskom dijelu polustrva Luštica.

Projekat golf terena na Luštici „Orascom“ je povjerio američkoj kompaniju „Gary Player Design“, koja je vodeća u toj oblasti. Inače, zemljišni kompleks na kojem je planirana izgradnja golf terena je 860.730, gdje je planirana izgradnja terena sa 18 rupa, dok je zelenilo 193.349 kvadrata.

 

Mještani Krtola su u više navrata upozoravali Vladu da zemljišni kompleks od sedam miliona kvadrata koje je Vlada dala u dugogodišnji zakup, je dijelom u vlasništvu mještana.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti