Uhapšeni razbojnici u Ulcinju

Uhapšeni razbojnici u Ulcinju

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su identifikovali i lišili slobode A.P. (22) iz Ulcinja, A.N. (19) iz Skadra – Republika Albanija i B.S. (20) iz Drenice – Kosovo, zbog sumnje da su počinili tri krivična djela – dva razbojništva i jednu krađu.

Oni su, kako se sumnja, 27. avgusta 2013. godine, oko 05,45 časova, počinili krivično djelo razbojništvo, na štetu D.Đ. iz Ulcinja, stražara u ugostiteljskom objektu – plažnom baru „SFRJ“, koji se nalazi na ušću rijeke Bojane. Osumnjičeni su, kako se sumnja, ušli u objekat plažnog bara, gdje su fizički napali D.Đ, kojem su tom prilikom metalnom šipkom i udarcima rukama i nogama nanijeli teške tjelesne povrede. Iz bara su, sumnja se, otuđili lap top „Compaq“, dva CD uređaja „Pioneer“ i crnu torbu sa natpisom Moda.

 

Policijski službenici su došli do saznanja o mogućem identitetu počinilaca i istog dana, oko 14,00 časova, u policijskim prostorijama uzeli izjave od A.P, A.N. i B.S, o čemu je obaviješten nadležni tužilac.

Pretresom kuća u kojima njih trojica borave pronađeni su svi otuđeni predmeti u ovom krivičnom djelu i metalna šipka za koju se sumnja da je sredstvo izvršenja krivičnog djela. U okolini kuće – stakleniku i pomoćnom objektu jednog od osumnjičenih – A.P. su pronađeni i oduzeti i automatska puška za koju se sumnja da je korišćena u jednom od tri krivična djela i 500 metaka odgovarajućeg kalibra za to oružje.

Otuđene stvari koje potiču iz razbojništva su vraćene vlasniku, a puška i municija su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Povrijeđeni D.Đ. je hospitalizovan u Opštoj bolnicu u Baru.

 

Dalja kriminalistička obrada uputila je na sumnju da su A.P, A.N. i B.S, počinili još jedno razbojništvo, 21. avgusta 2013. godine oko 01,15 časova, kod Makedonskog naselja u Štoju. Oni su, kako se sumnja, krivično djelo izvršili na štetu M.T. sa Kosova, na način što su ušli u kamp prikolicu, u kojoj je boravila sa prijateljem i zadali joj više udaraca metalnim tiganjem u predjelu glave. Osumnjičeni su potom, sumnja se, iz kamp prikolice otuđili mobilni telefon „Samsung S3“ i udaljili se sa lica mjesta. Oštećena M.T. je u događaju zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Takođe se sumnja da su A.P, A.N. i B.S, 17. avgusta 2013. godine, oko 03,00 časa, počinili krivično djelo krađa u objektu benzinske pumpe „Lukoil“, koja se nalazi u naselju Vladimir. Sumnja se da su njih trojica, noseći maske za lice, zaštitne rukavice, bejzbol palicu i automatsku pušku (koja je kasnije pronađena i oduzeta od A.P), ušli u objekat benzinske pumpe, iz koje su, iskoristivši nepažnju zaposlenih, otuđili dio metalne kase, u kojoj se nalazilo 800 eura i udaljili se. Policijski službenici su pretragom terena pronašli navedeni otuđeni dio metalne kase.

 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su osumnjičeni prilikom izvršenja sva tri krivična djela koristili vozilo marke „Fiat Tipo“, sa kojeg su u tim prilikama skidali registarske oznake.

 

Osumnjičeni A.P, A.N. i B.S. su juče, 27. avgusta 2013. godine oko ponoći, uz poseban izvještaj predati Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti