Rađenović najavio razmjenu studenata

Rađenović najavio razmjenu studenata

 

Predsjednik Opštine Budva - Lazar Rađenović primio je danas petnaest studenata američkih univerziteta Stanford i Čikago. Studenti, predvođeni profesorom Ryan Orr-om borave u dvonedjeljnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv opštine Budva i Društva crnogorsko-američkog prijateljstva.

 

Tokom svog radnog boravka upoznali su se sa Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom finansija, Ministarstvom prosvjete, Monstatom, Centralnom Bankom, Elektroprivredom Crne Gore, kao i Univerzitetima Donja Gorica i Mediteran.

 

Predsjednik Rađenović je studentima ekonomskih, pravnih, političkih i inženjerskih nauka predstavio potencijale i razvojne mogućnosti Budve, kako u turističkom, tako i investicionom i energetskom smislu i odgovarao na brojna postavljena pitanja.

 

Predsjednik Rađenović istakao je ovom prilikom značaj posjete studenata dva prestižna američka univerziteta i najavio dalju saradnju u pravcu razmjene studenata iz Budve, sa studentima iz Los Andjelesa i Čikaga. Istovremeno, Rađenović je podijelio svoje utiske o prošlogodišnjem boravku u West Palm Beach-u, budvanskom gradu pobratimu, gdje je i kreirana ideja o saradnji Univerziteta.

 

Nakon sastanka sa predsjednikom Rađenovićem studenti su sa novinarima podijelili impresije o Crnoj Gori i njenim prirodnim ljepnotama, kao i potencijalima, posebno kada su u pitanju energetski resursi.

 

Američki studenti, su poslije sastanka sa predsjednikom budvanske opštine, bili u prilici da se detaljnije upoznaju i sa radom tri Sekretarijata: Sekretarijatom za lokalnu samoupravu, Sekretarijatom za finansije i Sekretarijatom za investicije. 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti