Teodora Grozdanic je dobitnica Porto Montenegro stipendije

Stipendiju u vrijednosti od 25.000 eura, za studiranje na američkom koledžu RIT Croatia, koju dodjeljuje Porto Montenegro, nakon tri kruga selekcije više od 25 kandidata iz Crne Gore, dobila je osamnaestogodišnja Teodora Grozdanić iz Danilovgrada.


Iako smo i ove godine u finalnom krugu intervjua za Porto Montenegro RIT stipendiju imali sjajne kandidate, Teodora nas je apsolutno osvojila entuzijazmom i jakom motivacijom da se obrazuje i gradi karijeru u oblasti turizma, te da to obrazovanje stiče upravo na RIT-u. Njena neposrednost i svestranost, odlične ocjene i poznavanje engleskog jezika, kao i fantastično odrađen esej na temu uticaja obrazovanja na razvoj turizma u Crnoj Gori samo su neke od stavki koje su je preporučile. Ponosni smo što je baš ona naš četvrti stipendista i želimo joj puno sreće u nastavku školovanja, istakla je menadžerka za ljudske resurse Porto Montenegra Sandra Kapičić.

Velika je čast biti stipendista Porto Montenegra – ovo je ujedno i potvrda da se radom i trudom stiču rezultati, i da sam krenula pravim putem ka ostvarenju svojih obrazovnih i karijernih ciljeva, ističe stipendistkinja Porto Montenegra Teodora Grozdanić.

Konkurencija je, kao i svake godine, bila jaka te je konkurs privukao mnoge izuzetno motivisane i sposobne mlade ljude iz Crne Gore. Kako to biva na svakom konkursu, pobjednik može biti samo jedan, tako da ne sumnjamo da će Teodora opravdati ukazano povjerenje te se istaknuti kao izvrsna studentkinja na zadovoljstvo nas i Porto Montenegra, poručio je Don Hudspeth,  predsjednik i dekan RIT Croatia.

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT je osnovan 1829. godine. S više od 18,600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovo je sveučilište diljem svijeta poznato po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse u svijetu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti