Opština Budva i Crnogorski Telekom donirali pametne satove „Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju“

Zahvaljujući inicijativi Opštine Budva, korisnici JU „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju“ iz Budve dobili su MyKi pametne satove za djecu, koji povećaju bezbjednost djece i pružaju nove mogućnosti roditeljima i vaspitačima.

Osim besplatnih satova koje je na inicijativu Opštine obezbijedio Crnogorski Telekom uz podršku kompanije Allterco, korisnici usluga Dnevnog centra od Telekoma su dobili i besplatni servis neophodan za njihovo korišćenje.

“Djeca korisnici Dnevnog centra biće bezbjednija jer će vaspitači i roditelji u svakom trenutku moći da komuniciraju sa njima, i moći će da prate njihove aktivnosti preko mobilne aplikacije”, istakao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

„Tehnologija dobija puni smisao tek kada je dostupna svima, a naročito kada za cilj ima veću bezbjednost djece, i pružanje novih mogućnosti njihovim roditeljima i vaspitačima.

MyKi pametni sat roditeljima omogućava da u svakom trenutku uz pomoć MyKi aplikacije imaju informaciju o lokaciji djeteta, da ga pozovu ili prime njegov poziv.

Aplikacija obavještava roditelje ako dijete skine sat sa ruke ili napusti prethodno definisanu bezbjednu zonu, čime olakšava svakodnevicu i djeci i roditeljima“, kazao je prilikom uručivanja satova Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti