Radionice “Engleski za djecu” i “Engleski za ugostitelje” srijedom u Biblioteci

JU „Narodna biblioteka Budve“ u saradnji sa NVO „Eduteka“ od novembra organizuje besplatne radionice engleskog jezika: za djecu i za ugostitelje.

Radionica “Engleski za djecu” namijenjena je osnovcima uzrasta od 8 do 11 godina (4, 5. i 6. razred osnovne škole). Osmišljena je tako da razvija sve četiri vještine u usvajanju engleskog jezika – govor, čitanje, pisanje i slušanje, a naročita pažnja biće posvećena razvijanju verbalne komunikacije. Djeca će kroz igru i rad imati prilike da prate školsko gradivo, usvajaju nova znanja i prošire svoj vokabular.


Radionica počinje 6. novembra i održavaće se svake srijede u terminu od 18 do 19 sati. Nastavu će voditi profesorka engleskog jezika i književnosti Kaja Lazarević, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu u osnovnoj školi.

Radionicu „Engleski za ugostitelje“ namijenjenu odraslima srijedom u terminu od 19 do 20 sati vodiće takođe profesorka Kaja Lazarević. Radionica podrazumijeva specijalizovani konverzacijski kurs engleskog jezika za ugostiteljsku djelatnost, za struku - konobar. Kurs je prilagođen polaznicima A2, B1 i B2 nivoa CEFR (Common European Framework of Reference for Languages).


Radionica je osmišljena tako da kroz različite situacije prati dijaloge ugostitelja sa gostom, i na taj način razvija vještinu verbalne komunikacije polaznika. Kroz audio i video materijale, tekstualni materijal i vježbanja polaznici će usvajati i ostale vještine, kao što su slušanje, čitanje i pisanje na engleskom.
Radionice počinju u srijedu 6. novembra.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti