Okrugli sto i izložba umjetničke fotografije - Gumna budvanskog kraja – mjesta sastajališta i odluka

Narodna biblioteka Budve i NVO „Talas“ Budva, organizuju okrugli sto na temu „Gumna budvanskog kraja – mjesta sastajališta i odluka“, kao i izložbu umjetničke fotografije „Gumna na području opštine Budva“ u četvrtak, 12. decembra u holu Akademije znanja u Budvi. Učesnici okrugolog stola su etnolog i savjetnik Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore Tanja Vujović, prof. Zorica Joksimović i umjetnica Ekaterina Burakova Šćekić koja je ujedno i autorka izložbe. Program počinje u 18 časova a moderatorka je Stanka Stanojević.

U organizaciji Narodne biblioteke Budva i NVO Talas, u cilju očuvanja i afirmacije narodnog predanja i tradicije budvanskog kraja, u novembru je u Biblioteci pokrenuta radionica kreativnog pisanja na temu "Gumno - izvor narodnog govora budvanskog kraja". Radionice, namijenjene učenicima osnovnih škola, vodila je prof. Zorica Joksimović, a polaznici radionica će na na večeri posvećenoj gumnima budvanskog kraja kao mjestima sastajališta i odluka, čitati publici svoje radove

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti