Sadržaji za posjetioce Muzeja i galerije Budve tokom vanredne situacije

S obzirom na trenutnu vanrednu situaciju i činjenicu da su svi izložbeni prostori JU Muzeji i galerije Budve privremeno zatvoreni, a javna okupljanja zabranjena, preusmjerili smo komunikaciju sa publikom, i  kulturne sadržaje koje publici nudimo, u digitalnu sferu.

Pored sajta JU Muzeji i galerije (www.muzejiigalerijebd.me) na kome naša publika može naći informacije o kulturi Budve, ali i detaljnije informacije o stalnim postavkama i kolekcijama naših organizacionih jedinica, putem google mape dostupna je i viruelna tura kroz Muzej grada Budve. Zainteresovani ovoj viruelnoj turi mogu pristupiti tako što će naći Muzej grada Budve na google mapi, a u okviru fotografija će naći virtuelnu turu kroz Muzej grada Budve, ali i virturlne ture kroz Bedeme grada Budve, i značajnije kulturne tačke u budvanskom Starom gradu. Pored pomenutih virtuelnih tura koje su postavljene kroz google mapu, u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve urađena je kratka video prezentacija o Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“, koja je postavljena na društvene mreže Ustanove.

 

JU Muzeji i galerije Budve je posvećena i izdavačkoj djelatnosti, pa su značajnija izdanja, među kojima izdvajamo monografije Jovana Jova Ivanovića i Sava Pavlovića, kao i katalog Kulturni pejzaž budvanskog priobalja, u cjelosti postavljene na sajt Ustanove (https://muzejiigalerijebd.me/izdavastvo/), i dostupne za zainteresovanu publiku. Digitalizovana je i monografija o Muzeju grada Budve, i dostupna na sledećem linku (https://muzejiigalerijebd.me/digitalizovana-monografija-o-muzeju-grada-budve/).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti