Morsko dobro raspisalo tender za kupalište na Kamenovu i dva na Buljarici

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javni poziv za davanje u zakup tri kupališta . Na tenderu su se našli:

-U Kamenovu, istočni dio plaže Kamenovo, u dužini od 135 m/ površine 4000 m2, dio kat.parcele 301 KO Sveti Stefan, u zahvatu od potoka obodom plaže u dužini od 135 m, kao i krajnji istočni dio obale u dužini od 15 m koji se daje na održavanje površine 240 m2sa pripadajućim akva prostorom, lokacija označena kao 17B u Atlasu crnogorskih plaza u opštini Budva.

Tip plaže:javna-party

U okviru kupališta može se odobriti: 1) plažni bar sa terasom, bar površine 20 m2+terasa 180 m2

                                                                      2) konzervator za sladoled, 2 kom

Minimalna cijena godišnjeg zakupa (za kupalište i privremene objekte): 21.236,00 

 

U Buljarici, istočni kraj plaže Buljarica, u dužini od 50m/ površine 1000 m2, dio kat.parcele 1833 KO Buljarica I, u zahvatu od linije granice kat.parcela 1317/3 i 1317/4  KO Buljarica istočno obodom plaže u dužini od 50 m, sa pripadajućim akva prostorom, lokacija označena kao 27N u Atlasu crnogorskih plaža i kupališta u opštini Budva.

 

Lokacija se nalazi unutar zaštićenog područja. U skladu sa članom 40 Zakona o zaštiti prirode („Sl.list Crne Gore“, br. 54/16) korisnik/zakupac  je dužan da za obavljanje radnji, aktivnosti i djelatnosti u zaštićenom području pribavi dozvolu od Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

 

Tip kupališta: javno-porodicno 

U okviru kupališta nije planirano postavljanje privremenih objekata

Minimalna cijena godišnjeg zakupa (za kupalište): 500,00 €

 

U Buljarici, lokalitet Dubovica,  istočno od Buljarica na lokaciji Vezirovo ribarište, u plaža dužine 100 m/ površine 2000 m2, dio kat.parcele 1271/3  KO Buljarica II, sa pripadajućim akva prostorom, lokacija označena kao 28B u  Atlasu crnogorskih plaža i kupališta u opštini Budva.

 

Tip kupališta: javno-izletničko 

U okviru kupališta nije planirano postavljanje privremenih objekata

Minimalna cijena godišnjeg zakupa (za kupalište i privremeni objekat): 600,00 €

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti