14 prijava u okviru Specijalnog poziva za Covid-19

Specijalni poziv u okviru Konkurs za dodjelu grantova za naučnoistraživačke projekte, na temu Covid-19 iz oblasti zdravlja i ekonomije, završen je u ponedeljak 04. maja.

Naučnoistraživački timovi Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta „Adriatik“ kao i timovi Kliničkog centra Crne Gore, Instituta za javno zdravlje, Specijalističke veterinarske laboratorije i Domova zdravlja ali i Uprave za statistiku i Instituta za strateške studije i projekcije su u kratkom roku pripremili i prijavili ukupno 14 projekata. Najviše projekata je iz oblasti zdravlja i medicine, a najzastupljeniji partneri na projektima su Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje.

Evaluacija projekata ovog dijela Konkursa i objava posebne rang liste odabranih projekata obaviće se po ubrzanoj proceduri, kako bi se osigurala pravovremena reakcija na pandemiju Covid-19 u Crnoj Gori.

Rok za završetak realizacije ovih projekata je 30. oktobar 2020. godine, kako bi se rezultati projekta mogli što prije uotrijebiti za donošenje odluka baziranih na naučnim istraživanjima i za ublažavanje posljedica nastale krizne situacije.

Podsjetimo, usljed pandemije novog koronavirusa, Ministarstvo nauke Crne Gore je opredijelilo sredstva u iznosu od 200.000eur iz budžeta za dodjelu grantova za naučnoistraživake projekte i to iz oblasti zdravlja i ekonomije, sa ciljem podsticanja naučnoistraživačkog rada kojim se stiču i primjenjuju znanja o novoj zaraznoj bolesti COVID-19 te njenim širim, društvenim posledicama. Podržani projekti će imati za cilj i da pruže primjenjiva znanja i rješenja za bolje upravljanje sličnim kriznim situacijama.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti