Sastanak sa predstavnicima Opštine Ulcinj

U prostorijama Javnog preduzeća Morsko dobro upriličen je sastanak sa predstavnicima Opštine Ulcinj, na kome su prisustvovali predsjednik Opštine Aleksandar Dabović, sekretar za investicije Agron Ibrahimi, šef kabibineta predsjednika Vaso Radović, predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović, direktor Mladen Mikijelj i Omer Barjaktari.

Uvodnu riječ na sastanku je imao direktor Mladen Mikijelj, koji izrazio spremnost Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore da u saradnji sa lokalnom zajednicom krene u rješavanju dugogodišnjih problema koji su prisutni na teritoriji opštine Ulcinj. Formairanjem posebne jedinice „Morskog Dobra“ u Opštini Ulcinj na čijem čelu će biti gospodin Omer Barjaktari, doprinjećemo efikasnijem radu na obostrano zadovoljstvo, kazao je Mikijelj.

Predsjednik Opštine Ulcinj je upoznao prisutne sa trenutnom situacijom i problemima koji se nalaze u zoni morskog dobra u toj opštini, stavljajući akcenat na urgentnost rešavanju tekućih problema koji se tiču postavljanja rasvjete na više lokacija, asfaltiranje dijela od bivšeg hotela „Galeb“ do „Albatrosa“, anexima ugovora sa zakupcima i postavljanje info punkta na Adi Bojani.

Predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović i Mladen Mikijelj usaglasili su se da je neophodno osposobiti info punkt na Adi Bojani za ovu godinu, a skladu sa zakonskim odredbama pronaći rešenje, kako bi spremno dočekali turističku sezonu.

Potrebno omogućiti zakupcima da  zaključe Anex ugovora bez tehničkog prijema, te da im se izdaju privremena rešenja  i produži ugovor o zakupu kako bi na brži i lakši način došli do rešenja o radu za 2021. godinu, jedna je od tačaka koja će se biti stavljena na Dnevnom redu Upravnog odbora, a uz prethodnu saglasnost Opštine koja će biti upućena Odboru,  zaključio je Rađenović.

Saradnja Opštine Ulcinj sa „Morskim dobrom“ nije bila na zavidnom nivou u predhodnom periodu, zbog neažurnosti i loše komunikacije koja je postojala sa obije strane, u nadi da će se to promjeniti samom činjenicom da će „Morsko dobro“ imati posebnu jedinicu u tom gradu, istakao je Dabović.

Posebna zabrinutost lokalne samouprave odnosi se na uređenje  pješačke staze od hotela „Albatros“ do rta Đerane. Uzimajući u obzir da „Morsko dobro“ ima potpisan ugovor sa  projektantom, te da je neophodno ubrzati sam postupak završetka radova na pomenutoj lokaciji.

Uređenje pristaništa u podnožju zidina Starog grada „Velika Skela“ jedan je od najvažnijih projekata koji će se raditi na teritoriji ulcinjske opštine. Uprava Javnog preduzeća očekuje da će se sa realizacijom ovog  projekta otpočeti od septembra mjeseca, uzimajući u obzir da je izvođač putem Javnog poziva izabran za parterno uređenje u prethodnoj godini.

Projekat izgradnje hotela „Jadran“, predstavlja višegodišnji problem na jednoj od najatraktivnijih lokaciji na poluostrvu Suka, a po osnovu ustupanja prava korišćenja i novčanog osnivačkog uloga „Morsko dobro“ raspolaže sa 5% vlasništva, te da bi se u narednom periodu trebalo pristupiti rješavanju imovinsko-pravnih problema i pronalaženje strateškog partnera, kazao je Sekretar za investicije Agron Ibrahimi.

Direktor „Mrskog dobra“ je obavjestio prisutne da će u narednih deset dana otpočeti sa sanacijom plaže na Adi Bojani koju će obaviti u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Vojske Crne Gore.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti