Idealni uslovi za skijanje

U ski centru “Kolašin 1450” trenutna visina sniježnog pokrivača iznosi 40cm u podnožju i 110cm na vrhu staze (Ćupovi). U ovom ski centru tokom vikenda će biti u funkciji svi ski liftovi i žičare. U okviru kampanje “Bijeg na snijeg” sjutra će najmlađe zabavljati i animator na stazi.

Ski centar “Savin kuk” je otvoren, a visina sniježnog pokrivača kreće se od 45cm u podnožju staze, do 140cm u gornjim djelovima staze. Iz ovoga ski centra najavljeno je da će biti u funkciji sve žice kao i liftovi, a u zavisnosti od interesovanja biće omogućeno i noćno skijanje.

 

Na “Javorovači”, gdje je visina snijega 40cm na početku staze i 70cm pri vrhu će uz promotivne dvodnevne ski pasove, sjutra za najmlađe biti organizovana i animacija na stazi.

 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i ovog vikenda organizuje ski karavan. Interesovanje za besplatnim prevozom je veliko tako da su autobusi iz Podgorice prema ski centrima “Savin kuk”, “Javorovača”, i “Kolašin 1450” već popunjeni, a prema ski centrima iz primorskih opština ka ovim skijalištima ima još mjesta. Zbog interesovanja biće organizovan vandredni ski karavan prema ski centru “Vučje” u nedjelju 2. februara, sa polaskom u 7:30h sa javnog parkinga hotela “City”, sa povratkom istog dana u 16.30h. Na “Vučju” je trenutna visina snijega 40cm u podnožju staze, a 70cm na vrhu. Tokom vikenda će raditi svi ski liftovi.

 

Broj mjesta je ograničen, a rezervaciju je moguće izvršiti na broj telefona 1300.

 

Prema informacijama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, tokom vikenda u višim planinskim predjelima očekuje se susnježica i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u noći između subote i nedjelje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti